MBabovic

Vojvode u tranziciji – od nemila do nedraga  

Dobro jutro želi vam Milisav Babović!

Počela je sezona 2012., poslednja koja će se odigrati u Srbiji ako je verovati drevnom kalendaru Maja. Sa tim na umu svi naši timovi su dodatno motivisani ušli u novu sezonu želeći da budu poslednji prvak države i sa trona gledaju smak sveta ( golf je nikada jeftiniji ).

Motivacija se videla i prilikom otkazivanja prve utakmice sezone kada su se Zrenjaninci probudili i pogledali u svoj grigorijanski kalendar shvativši da je Uskrs i da ne mogu da igraju na taj veliki praznik. Tako da je sezona , kako i dolikuje , počela EL CLASIKOM srpskog bejzbola utakmicom Vojvode – Beograd 96.

Trenerski debi Predraga Kukoleče koji je ove sezone posle burnog i medijski propraćenog dolaska na klupu Vojvoda imao problema sa reagovanjima prvotimaca ( nekadašnjih ) na zakazivanje termina treniranja i dolaska na iste.

Ono što mu svakako nije prijalo jeste činjenica da je većina Vojvoda na zagrevanje došla sa akademskih sat vremena zakašnjenja. Sve je to ( između ostalog ) prouzrokovalo pomalo čudan i u najmanju ruku kombinovan ( FRIKOMBINUJTE I OVOGA LETA, VELIKA NAGRADNA IGRA NA ŠTAPIĆIMA FRIKOM SLADOLEDA ) sastav tima koji je istrčao na teren. Želeći da pokaže koliko je bitno da postoji disciplina i koliko se vrednuje redovan dolazak na treninge , Kukoleča je izveo mlade nade Vojvoda koje treba prekaliti u vatri
važnih utakmica koje slede ( ako ne ispadne da je tata spalio Đenku ) a na klupi ostavlja trio Spasić, Tankosić, Batunjac sa svojih trista kila i tridesetak sezona iskustva.

Na brdu je za Vojvode izbor pao na Nešu Jevtića koji je spram sebe imao Svoje vršnjake iz Beograda 96 sa izuzetkom Zonića i čika Vučka i odnos snaga bi trebalo da bude ravnopravan. Ali ne lezi vraže, našem Neši definitivno nije bio dan. Imao je velikih problema sa kontrolom a ono sto je iskontrolisano , nekontrolisano brzo bi se vraćalo u teren te Beograd okreće lineup kao seljak ringišpil na vašaru u Rumi i stiže do dvocifrene prednosti. Ostajući pri svojoj odluci Kukoleča ne menja ništa iako izmena traje nekih pola sata. Tek na 18-0 dolazi do promene pičera i na brdo staje nekadašnji trener a sada Gospodin precednik kluba i kapiten kluba i sigurno još nešto kluba i nekako izlazi iz izmene uz jos par primljenih poena.

Razlika je uveliko dvocifrena kada na brdo za Beograd 96 staje noćna mora Vojvoda. Muzika, TUŠ! Na terenu je Strahinja Stajić. Majko sveta pa zar njega niko ne moze da udari. Omladinci Vojvoda polako se sele na klupu a ZABRANJENI sa istočne tribine ulaze u igru, Berec staje na brdo i igra počinje da liči na nešto. Doduše u napadu su naši momci jalovi kao kraljica Draga Mašin ali odbrana je ličila na nešto. Imali su naši momci snage samo da se izbore sa kašom u 5 izmena i sačuvaju obraz (al su ga sačuvali, jebalo majku ) do 7 izmene kada je utakmica i zvanično zavrsena.

Mozda ovoga puta nas najveći protivnik nije bio bitan, mozda je baš utakmica sa Beogradom dobra za uigravanje tima a sve ostale bitne. Bilo kako bilo, Vojvode su počele porazom sa Kukolečom na čelu ( mada nešto ne verujem da bi bilo bolje i da ih je Maradona vodio istini za volju ). Sledeci na redu su Spartanci ili bolje reći sledeci smo na redu Spartancima. Mozda nam i treba ova šok terapija, ranije je davala rezultate ( pogledajte samo svetle primere Frankeštajna,Jana Trovača i Džeka trboseka ) moglo bi se desiti da sve ovo ispadne na dobro. A mogla bi i Jadranka Šešelj da pobedi na izborima. Spoj mladosti i iskustva ostaje da da rezultate,kakvi god oni bili…

Zahvaljujem se u svoje ime surčinskim Vitezovima koji su uprkos očajnom vremenu došli da bodre svoj seniorski tim. Uoči Uskrsa pašće i Grčki pagani, Svi na Adu! ZNAM DA JE TEŠKO ALI NAVIJAJ ZA VOJVODE!!!

9 Responses to “Vojvode u tranziciji – od nemila do nedraga”

  1. :) says:

    Milisave,
    Vase pero ima cudesnu moc da pise neverovatne tekstove.
    Bravo!!!
    Verni citalac

  2. dukeduck says:

    Da li jos neko veruje u onu staru ” 1 , 2 , 3 … ko je najbolji … VOJVODE ”
    Pa majku li Vam Vasu , hocete li bar jednom da se saberete bez vike i dreke
    poceli ste da se blamirate pred ( kako citam ) decom !!!!!!! ccccccccc
    Toliko iskustva a corak !!!!!!!!
    Je..m li Vam sve zar treba da pocnem da dolazim i da navijam protiv Vas
    kako bi Vas jos vise dotukli ili ce Vam doci iz dupeta u glave ????
    Toliko od mene…..

  3. :) says:

    Ti se bi dajes za pravo da komentarises i pricas nesto o kolektivu?
    Veruj mi, od kada si otisao, niko se ne dere.
    Molim te, nemoj vise…

  4. admin says:

    Danijel! trazili ste gledajte… Prva pobeda u sezoni 2012. Vojvode 14(16)-3 Spartans! 😀
    pozdrav za najvecu legendu kluba!

  5. dukeduck says:

    Svaka cast na tome MOMCI
    A za ovog brizljivog neka se predstavi pa nek komentarise koliko hoce
    a ja cu dok sam ziv da budem kakav jesam !!!!!
    Ako ne das 110 % na terenu nema sta da trazis u ovom sportu ,
    i to znaju svi koji su sa mnom igrali . U sustini kome se ja pravdam ANONIMUSU …..??????

  6. dukeduck says:

    Nego MUZ PUZ kad ce prinova ??????

  7. bokac says:

    svaka cast idemo dalje , pozdrv iz Sarajeva BA 🙂
    a pozdrav i dachi zivoj legendi 🙂 😀

  8. admin says:

    samo sto nije – termin 13.maj!!! 😀

  9. #7 says:

    Daco, dodji da igras ne da navijas… Malo da ih sabijamo na kuci/drugoj kao u dobra stara vremena 😉
    NAPRED VOJVODE!

Leave a Reply