MBabovic

VOJVODE ZVANE MRAVOJEDI  

Konacno!!!!! Kada su sponzori vec poceli da se pitaju da li da se povuku i ostave nas tim na cedilu zbog losih rezultata desilo se dugo ocekivano cudo. Vojvode su poput brzog mini busa pregazile Antse. Ko se zadnji smeje najsladje se smeje ( a i sporo kapira ). Ali idemo redom.

Sve je pocelo kako treba za divno cudo. Vojvode su na put krenule u najacem sastavu do sada bar sto se tice gostovanja. Cuvsi od lokalnih vestica i vracara za staro predanje po kome se u okolnim  zgradama nalazi mladi bejzbol igrac koji je svojim dobrim igrama udario po sujeti bogova bejzbola koji su ga prokleli da stogodisnjim snom spava sve dok po njega ne dodje izabrani tim, Vojvode su se uputile ka 37. bloku. Na ulazu u zgradu interfon se sam otkljucao pred Kojicem,neka cudna svetlost vodila ga je do uspavanog  igraca koji je oci otvorio u trenutku kada se Vojvoda pojavio na vratima sobe. Cini su zbacene i prst sudbine je Shegiju pokazao put ka Madjarskoj.

Vlada vozac zvani Fandjo znao je da ce se nesto krupno desiti pa je vozio mimo svih propisa i ogranicenja. Najbolji vozac do sada. Pogodili smo grad iz prve,pogodili smo teren iz prve i stigli smo na vreme.Sve je bilo spremno. U subotnjoj utakmici Vojvode su povele sa 3-0 na HR naseg ludog moldavca Adrijana Miroslava Pereliznjeg koji je ovog vikenda odrzao kratak kurs iz udaranja Madjarima. Adrijan je na dve utakmice udario 3 HR ( picer Nadjkanjize je u jednom trenutku zavapio : DAJTE MI LOSEG UDARACA PA CETE VIDETI KOLIKO SAM JA DOBAR ) i majstorski vodio ekipu sa mesta couca. Vojvode su igrale sa nesto neiskusnijim autfildom ali i sa infildom od pola tone i 150 godina zajedno. Pored njih lopta stvarno nije imala gde da prodje. Ali onda na scenu stupaju neki Madjari koji sebe nazivaju sudijama. To vise niie ni pristrasnost to je nepoznavanje osnovnih pravila bejzbola. Ovom prilikom pozivam nase sudije da malo putuju sa nama na gostovanja i posete kurs u organizaciji CEB-a “CARI DOMACEG TERENA”.

Od sad ja Milosav Babovic sudim utakmice koje Vojvode igraju kao domacini pa cete da vidite kako se to radi. Sve je svirano u korist domacina koji su se i sami stideli nekih odluka. Nasi momci su tu utakmicu izgubili nezasluzeno 7-6.

U nedelju naspavane i nahranjene Vojvode pojavile su se na terenu. Madjarski tim je poveo sa 3-0 a onda je pokrenut ringispil, a onda je Kozjak postigao radnu temperaturu, a onda im ni Bog nije mogao pomoci. Vojvode su igrale zrelo, takticki, jedan za drugoga, a svi za tim. Klizalo se i kad treba i kad ne treba, pucali su dresovi i pustala se krv. Niko nije razmisljao o bolu, niko se nije stedeo, igralo se srcem, pisalo se novo poglavlje istorije B.K. VOJVODE.

Koga izdvojiti kada na terenu igra TIM. Antsi su pocisceni sa terena razultatom 14-3 u 7. izmeni. Zurka je mogla da pocne!

Medju prvima cestitke su uputili predsednik republike, predsednik vlade, Cak Noris, kraljica Elizabeta i papa Benedikt 16. Pilo se na terenu, pilo se van njega, u autobusu, po pumpama, po birtijama…Momcilo je momcima dao slobodno do petka 20.06 sto su mnogi iskoristili za obilazak EU. Severina Vuckovic je napustila promociju svog novog albuma da bi ucestvovala sa Vojvodama u snimanju citavog serijala Bang busa na opste zadovoljstvo svih prisutnih. U povratku u autobusu organizovan je bogat kulturno – umetnicki program.

Dok je Adrijan u zadnjem delu drzao kurs o kvalitetu Vodke i kiselih krastavaca, Berec i Bokac su u prednjem delu organizovali karaoke. Za one starije organizovana je Havaji – zurka na centralnom podijumu uz bakardi i brizere. Svecani prijem kod Gradonacelnika Zemuna bice obavljen cim se konstituise nova skupstina. Vojvodama predstoji jos gostovanje u Cacku a zatim idu na kolektivni odmor.

A na jesen….OCEKUJTE SPEKTAKL….KRENULO NAS JE I NEMAMO NAMERU DA STANEMO! VERNOSCU SMO PONOSNI, NAPRED VOJVODE!

Leave a Reply