MBabovic

Željko Mitrović pljunuo na Vojvode  

Dobro jutro Beograde i ostali klubovi, pozdravlja vas vaš Milosav Babović.

Još jedno proleće, još jedan april, još jednom Ada i još jednom počela je bejzbol sezona u Srbiji.

Posle mnogo nedaća tokom zimskog perioda, odlazaka i prelazaka naših igrača u druge klubove Vojvode su sa zebnjom iščekivale prvu utakmicu sezone 2011. Može se reci da su naši momci najviše strepeli da se ne dogodi rezultat 9-0 zbog nedovoljnog broja igrača u timu.

Ali ta briga otklonjena je već oko 12 sati kada su sa svih strana sveta, počela da pristižu neka davno zaboravljena lica…. Momcilo je vec mesec dana lutao po svetu tražeći davno izgubljene Vojvode. O kakav li je to pohod bio. Nimalo lak zadatak pogotovo ako uzmete u obzir finansijske probleme nastale usled nezavidne situacije u kojoj se našao naš glavni sponzor pukovnik Gadafi i libijska vlada. Čak je zbog neredovne isporuke nafte naš klub u situaciji da mora da traži alternativne načine za put u Zrenjanin sledećeg vikenda.

Prvo ga je put odveo put Amerike, gde je u jednom eksperimentalnom pozorištu na Brodveju našao svoga nekadašnjeg kečera Galeta kako igra glavnu ulogu u mjuziklu SVE PRAVE SU LJUBAVI TUŽNE. Posle predstave na putu ka Galetovom drugom poslu glavnog degustatora KFC-a Momcilo je primamljivom finansijskom ponudom i plaćenim boravkom u centru za mršavljenje Čigota privoleo nekada mladu nadu srpskog bejzbola ( naglašavam NEKADA ) da se vrati u okrilje kluba.

Zatim se uputio ka cunamijem razrušenom Japanu gde se tek zamonašio Marjan Tankosić. Maki je shvatio da je kataklizma koja je pogodila njegov novi dom znak sa neba da je nekome negde potrebniji ( 28.000 ljudskih života moglo je biti spašeno samo da je Marijan imao mobilni kod sebe )…..Krenuli su kući.

U čuvenoj kafani TAKO JE SUĐENO za stolom su ispijali čaše, pevali i plakali Dača Ikodinović i naše najveće nade Igor i Neša. Sva trojica krenula su da se priključe timu ali pošto usput nije bilo nijednog SECOND HAND SHOP-A jednoruki Ikodinović je vraćen u kafanu. Možda zaigra za Vojvodinu u Inter ligi. ( A to što Vojvodina i Zrenjanin nastupaju odvojeno-zajedno poput koalicije SNS-DSS u Inter ligi stvarno neću da komentarišem. Dobro je što vam ne damo da ocepite Vojvodinu izdelili bi ste je na gradove-države).

Konačno su svi bili na broju, čitavo krdo Zmajeva. Po godinama i telesnoj masi grb nam savršeno soji na preuskim dresovima.

Kako je i red sezona je otvorena derbijem ( koji je derbi koliko i onaj između Partizana i Zvezde u vaterpolu) i po ko zna koji put naši momci podelili su megdan sa Beogradom 96.

U najdosadnijoj utakmici od postanka vremena koja je trajala…..? nema reči pogodne da se precizno opiše beskonačnost. U trećoj izmeni otišao sam kući da ručam kroz saobračajni špic, preko zakrčene Gazele koja je pola sata bila blokirana jer je u visoku državnu posetu dolazio ministar poljoprivrede Somalije, skuvao pasulj sa dosta luka, vratio se istim putem , prepešačio pola ade i stigao na početak pete izmene. To su čari srpskog bejzbola , ako znate kog dana je utakmica sigurno ne možete zakasniti na nju.

Ukratko Vojvode su blago rečeno pregažene sa preko 15 razlike. Škripalo je u odbrani, u napadu se nije ni kretalo, pičeri su se izvlačili iz bubnja nakon svake izmene (čak je i Berec bacao) a Moma je 7 izmena sedeo u prašini.

Nije to bio težak zadatak za treniranu ekipu Beograda 96. Posle dve izmene koncepcija igre Vojvoda se raspala, koncetracija uzela slobodno popodne a fizička nespremnost dokusurila naše momke.

Ikreno, čitav scenarijo je očekivan, poraz je prihvaćen kao neminovnost i niko se nije previše uzrujao oko toga. Ove godine cilj našeg kluba je da se domogne play off-a i da tamo trazimo šansu za iznenađenje. Vrlo jednostavno.

I pored poraza bilo je lepih stvari za videti na Adi toga dana. Na primer,od 20 ljudi na terenu velika većina su bile Vojvode, neke su igrale za svoj klub neke su igrale za ( JKP ) Beograd, neke su sudile, pa čak je jedini navijač tokim većeg dela utakmice bio Vojvoda. Da nije našeg kluba bejzbol u zemlji jednostavno ne bi postojao. Mi smo ta ekipa koja hrani druge igracima. Malo, malo pa nekome prosledimo nekog. Darežljivost je naša vrlina. Zar zaista niko nije primetio da jedino Vojvode imaju rigoroznu kontrolu kvaliteta igraca tako da niko i ne moze iz drugih klubova da pređe kod nas jer ne zadovoljava standarde. A spisak čekanja je dugačak. Naši standardi su toliko rigorozni da jedino generacija Vojvoda koja je vedrila i oblačila u periodu 2000-2002 mogla da prođe selekciju i zaigra subotu.

Sve u svemu Vojvode se vraćaju korenima, manjem broju utakmica i stvaranju kvalitetnog tima a ne pojedinaca ( jer nam tim ne mogu uzeti tj. ne može ceo tim da prebegne u Beograd 96 poput istočno-nemačkih gimnastičara svojevremeno ).

Na kraju želim da se osvrnem na jednu medijsku hajku koja je prerasla u pravi rat. Kao što vam je poznato Vojvode se zalažu za jedan sistem vrednosti u kome se mesto ne može naći za svakoga pa tako ni za ružičastu televiziju Pink. Počev od bombaškog napada na zgradu te televizije prošle godine za koji je nepravedno optužen Saša Bajević koji se od tada skriva negde po šumama Golije, preko odmazde pripadnika našeg ekstremnog krila koji se terete za trovanje i pokušaj atentata na g.Željka Mitrovića pa sve do dana današnjeg. U nedelju 10. aprila televizija Pink je u svom jutrnjem dnevniku objavila da toga dana počinje bejzbol sezona u Srbiji i time marginalizovala najvecu svetkovinu ovoga sporta – derbi Beograd 96 – Vojvode.

Ovakvu neistinu i podmukli udarac odmah su osudili Helsinški odbor, Udruženje novinara, moj brat od tetke Nebojša ( kojeg ovom prilikom pozdravljam ) i ministar Milutin Mrkonjić.

Rat izmedju ove dve strane se nastavlja, u zebnji koji bi sledeći potez ekstremista od čijih akcija se ovaj klub zvanično ogradi još 2007. ostaje da se vidi.
Nama ostaje da budemo uz voljeni klub u nadi da će doći bolji dani i za naše momke, sa verom da su čuda moguća. NAVIJAJ ZA VOJVODE – SVI NA ADU!

4 Responses to “Željko Mitrović pljunuo na Vojvode”

 1. #7 says:

  Brilijantno!
  Ovako dobro ni Cak Noris ne moze da objasni! :))

 2. bokac says:

  hahahahhaaaaaa, pa nije ovo daleko od istine :))))))))))

 3. #21 says:

  Opet je Milosav prevazišao samog sebe. 🙂 Samo ga molim da za sledeći tekst ne čekamo ovoliko dugo. 🙂

 4. Gale says:

  Pa ovo je genijalno 🙂 Al i dalje ne znam ko ovo pise… 🙂

Leave a Reply