MBabovic

Izbori u Zemunu uneli razdor u Vojvode  

Pa dobar Vam dan zelim poštovani ljubitelji srpskoga bejzbola i putujućeg cirkusa BK Vojvoda. U nedelju 02. Juna odigrana je utakmica ko zna kojeg kola u kojoj su Vojvode gostovale u Beogradu novosadskoj Vojvodini. ( LAJK KO SKONTA KO JE SA KIM IGRAO I GDE ).

Uprkos prognoziranom umereno oblačnom vremenu sa padavinama i elementarnim nepogodama u pojedinim delovima grada ( j…. vam mater ćoravu svima iz Republičkog hidro-meteorološkog zavoda na čelu sa Sašom Matićem ) dve ekipe su se pojavile na Ada fildu i odigrale utakmicu prilično nezanimljivog sadržaja , barem što se bejzbola tiče. Infild u blago šlogirano – kombinovanom sastavu. Povratnik na treću bazu Bokac, novajlija na šortu posle 15 godina igranja mlađano mađarče Berec, standardni Bora i Moma i naravno Dača.

Rano vođstvo Vojvoda od 3-1 lagano se uvećavalo iz izmene u izmenu . Na palici su naši momci lagano ređali udarac za udarcem. Svi su želeli da pogode prazan prostor u desnom fildu i kao po pravilu udarali lopte u sasvim suprotan deo terena. Ali bitno je da je udaraca bilo. Doduše i igrači Vojvodine ( UA PAJTIĆ ) su dosta pomogli svojim erorima u kreiranju konačnog rezultata.

Sve je išlo po planu ( TJ. KAD BI IMALI PLAN BIO BI ONAKAV KAKO JE IŠLO ) sve do 7. Izmene. Pri rezultatu 9:1 za naše momke došle su prve procene , doduše nezvanične, ishoda lokalnih izbora u rodnom nam Zemunu. Izlaznost od preko 60 % i slučajni uzorci jasno su pokazivali da će SNS preuzeti lokalnu vlast u toj opštini. Ta informacija dovela je utakmicu u drugi plan. Dok su neki u timu likovali i slavili promene, drugi su se brinuli o budućnosti sudbine našeg kluba sada kada posle pukovnika Gadafija ( pokoj mu duši ) i drugi naš finansijer ostaje bez poluga vlasti i ključeva od trezora.

Već godinama u našem klubu postoji politička podeljenost koja je najviše izražena u samoj upravi kluba, nije tajna da je privatizacija kluba i propala zbog sukoba oko obaranja tendera 2008. ali je ona te nedelje kulminirala.

Radujući se promenama Jeremić uzima sebi za pravo da poput najžešćih pristalica SNS-a vređa političke protivnike na terenu. Istorija je pokazala da uvek u političkom prepucavanju prvo stradaju nacionalne manjine pa pogađate da je vaspitne prvi dobio Berec. Odmah zatim diže se tenzija koju podgreva Kojić vidno nezadovoljan činjenicom da nam je klupska kasa gotovo sigurno ostala uskraćena za sve prilive iz „žutog“ Zemuna. Za sve to vreme Dača baca kao blesav jer žuri kući na ručak a infild ne radi apsolutno ništa te se Vojvodina ( UA PAJTIĆ) približava na 9:6. Ništa od kraja utakmice u sedam izmena i ništa od tople supe za Daču i ove nedelje.

Dolazi do zatišja, kakvog takvog, Vojvode vezuju još par udaraca , Tanasković Marjan ulazi na teren, Dača dominira, loptice pogadjaju Bokca i nekako se ova utakmica privodi kraju. Konačan rezultat 12:6 za novu pobedu Vojvoda i još jedno kolo provedeno na vrhu tabele.

Ali tek tada dolazi do opšte rasprave kompletne uprave kluba u kojoj je iznet niz informacija za koje niko od nas nije znao. Pominjani su ugovori, revizije ugovora, računi na Tenerifima, uplate i isplate samo njima znane. Dok su ostali gledali u čudu ( znači i mi jednom da se nečim začudimo ) ređale su se optužbe o stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima, pozivi na vernost i lojalnost. Kukoleča i Jeremić , ratni drugovi koji su još i Albaniju zajedno prešli, bili su na ivici fizičkog obračuna. Kojić se umešao u poslednji čas i sprečio eskalaciju ovog incidenta koji se mogao meriti sa nemirima u Turskoj.

I dalje ostaju mnoge nejasnoće oko čega se ovaj sukob i desio ali kao i svugde moćnici sa sobom nose tajne dogovore i ugovore koji im omogućuju da ostanu moćnici. Teoretičari zavere ponovo su pomenuli davne tračeve o nameštenim mečevima u kojima su ključni akteri , pored kladionice ( ime poznato svim većim kladioničarima ) baš oni koji su te nedelje bili najglasniji u raspravi. Možemo li očekivati promene u samoj upravi, politici kluba i njegovom finansiranju ostaje da se vidi.

Molim Vas u ime kluba da vaše angažovanje u srpskoj politici koja je jedina stvar smešnija od srpskog bejzbola ostavite po strani barem za vreme trajanja utakmice jer niko od nas nije željan da gleda sravnjivanje računa u kojima nije učestvovao.

Sledećeg vikenda naši momci dele megdan sa Beogradom 96 u direktnom okršaju za prvo mesto na tabeli. BUDI VOJVODA , SVI NA ADU!!!

Na web stranici MooBooShop-a, možete kupiti najnoviju kolekciju majica i dukserica Baseball kluba Vojvode!!!
Pogledaj stranicu:OVDE

4 Responses to “Izbori u Zemunu uneli razdor u Vojvode”

  1. #7 says:

    Prestani da me vredjas po nacionalnoj osnovi, prestacu da dolazim na treninge! 🙂

  2. bokac84 says:

    hahahhah nemoj beronja sad da prestajes, taman ti je krenulo 😀 🙂

  3. Maki says:

    Na nacionalnoj bazi !!! 😀

  4. BG96-13 says:

    Sjajno!

Leave a Reply