vojvode

Vojvode jače i od oluje-jedan običan dan velikih zmajeva  

Vojvode u snegu
Pod dirigentskom palicom već čuvenog kondicionog trenera beogradskih Vojvoda Ranka Lasice desilo se nešto nesvakidašnje na našim prostorima.
Mlada četa Vojvoda, zbijajući razne šale i pošalice počela se okupljati u večernjim satima na uglu ulica Sarajevska i Miloša Pocerca. Nasmejani i spremni za večernji trening, nisu ni slutili kakva ih noć čeka. Još su u svlačionici kružile priče i mogućnosti kakve ih prepreke očekuju, pošto je g-din Lasica najavio ekspresno podizanje vrhunske forme u kojoj se Vojvode nalaze i maksimalnu koncentrisanost na istu pre početka prvenstva0. Ne sluteći šta ih čeka Vojvode ulaze u salu spremne za najveće pikanterije velikog znalca koji ih dočekuje sa osmehom na licu vrednog poštovanja.
Redjale su se vežbe za vežbom, trčanje za trčanjem, sklekovi, trbušnjaci, čak su pojedinci i bili malo glasniji u želji da izdrže sav napor koji im je nametnut. Trening je trajao čitavih 55 minuta i na isteku istog, misleći da su prebrodili sve prepreke sensei vadi kec iz rukava i pokušava slomiti otpor hrabrih Vojvoda na kraju treninga! GUŠTEROV LET! To htenje i takva želja se ne viđa svaki dan u normalnom svetu, osokoljeni do tada postignutim, Vojvode ostavljaju i poslednju kap znoja na parketu. Samurajskim pozdravom Vojvode otpozdravljaju svog kondicionog učitelja i misleći da je sve gotovo za to veče lagano kreću u svlačionicu. Zaustavlja ih glas g-dina Lasice koji traži od njih da ga u roku od 10 minuta svi čekaju, spremni za sledeći izazov. Pola u šali,pola u neverici vodi se razgovor da li je bio ozbiljan ili je to bio još jedan od trikova velikog majstora. Dolaskom g-dina Lasice usledio je najveći šok koji su mogli da očekuju, a to je da su kao poslednju proveru za to veče imali zadatak da hodaju bosi po snegu. Ekspedicija Vojvoda kreće u osvajanje još jedne velike i važne pobede. Beograd je prethonih sati zahvatila oluja i trajala još uvek dok su mladi borci za svoj klub izlazili na ulicu. Saznanjem da idu u obližnji park i osećajući se kao da su na Himalajima,pošto je jačina snega koji je padao i vetra koji je duvao bila velika,skromna družina se medjusobno bodrila. Došao je i taj trenutak,vreme boravka na snegu ograničeno na 3 minuta, i jasan govor majstora Lasice da se krene sa skidanjem obuće i čarapa. U neverici da na -5 i po jakom vetru hodaju bosi po snegu, ovi junaci su to doživeli kao još jedan uspeh. SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE! Istog trenutka kada su spustili stopala na sneg počeo je jak bol a posle njega i neverovatan grč koji se vraćao u bol i lagano trnjenje da bi posle svega prešao u blagu toplinu koju niko nije očekivao. Nisu ni sanjali da će jednog dana i to probati i odgovoriti najvećim zahtevima svojih trenera. Još malo su se Vojvode zasmejale i pokušale da se slikaju ali je samo jedan snimak uspeo da ih uhvati. Čulo se “obuvanje” a noge uletale u toplu obuću. Tog trenutka trening za taj dan je bio završen. Srećni i zadovoljni što su preskočili sve prepreke za taj dan, Vojvode odlaze svojim toplim domovima spremni na još veće izazove koji ih čekaju u budućnosti. BUDI ZMAJ,BUDI VOJVODA!!!

4 Responses to “Vojvode jače i od oluje-jedan običan dan velikih zmajeva”

  1. #17 says:

    posalji Jelisaveti da ti poravi keca iz srpskog 🙂 dobar tekst – vala sve je bilo bas tako…

  2. admin says:

    Ja kod Jelisavete imao 4,sem onda kada sam hteo da je prevarim kada nisam procitao Tom Sojera.Tada je bila kecina,plus Tom Sojer 😀

  3. duke82 says:

    E blago vama! Prepoznaje se samo Bobijeva jakna. Drago mi je da se lepo zezate

  4. #55 says:

    SENZACIONALNO!!!

    SVETSKU JAVNOST UZBURKALE SU FOTOGRAFIJE KOJE KRUŽE INTERNETOM NA KOJIMA SE VIDI BIĆE NALIK NA ČOVEKA KAKO STOJI BOSO U SNEGU. PRETPOSTAVLJA SE DA SE RADI O ČOVEKOLIKOM SNEŽNOM ČOVEKU POZNATIJEM KAO BIG FOOT.

    I DOK SKEPTICI SUMNJAJU U VALIDNOST OVIH DOKAZA TVRDEĆI DA SU, KAO I U SLUČAJU NLO-a, FOTOGRAFIJE MUTNE I DA JE POSREDI VEŠTA FOTOMONTAŽA, NASA-ini STRUČNJACI POTVRDJUJU AUTENTIČNOST SNIMAKA.

    O BIG FOOTU SE DOSAD ZNALO SAMO DA NERADO NAPUŠTA SVOJE PRIRODNO STANIŠTE ( BLOK 37) I DA JE VELIKI OBOŽAVALAC TOMA SOJERA. POLEMIKE SE VODE KOJU JE OCENU BIG FOOT IMAO KOD JELISAVETE.

Leave a Reply