MBabovic

Kakav metal kakvi bakraci, vi ste pi*ke a ne igraci!!!  

Gospodo postovaoci bejzbola, obavestavam vas da je sada vise nego izvesno da je ova igra na nasim prostorima pohrlila propasti u zagrljaj. Ne verujete mi…? E pa onda citajte i stidite se zajedno samnom.

U nedelju 28.09.2008. pocela je finalna serija play off-a srpske lige u bejzbolu. Posle brojnih nedaca koje su pratile ovo prvenstvo nasa dva najveca kluba kako i dolikuje odlucila su da regularnost prvenstva iznesu na svojim plecima i to uprkos nedolasku kljucnih igraca u oba tima. Za svaku pohvalu mora se priznati.

Vreme kao isvake jeseni nije islo na ruku igracima ali u tome i jeste car zavrsnice prvenstva. Igraci spremni da se bore za boje i obraz svojih klubova. Sve je izgledalo savrseno.

A onda blamaza! Igraci velikog Beograda 96, ucesnika final foura inter lige, osvajaca raznih odlicja na evropskim turnirima, samoproklamovane super sile srpskoga bejzbola na megdan “slabasnim” Vojvodama, koji su kroz 14 utakmica te iste inter lige uspele da zabeleze samo jednu pobedu, izasli su sa metalnim palicama. Moram pomenuti da je bilo svetlih izuzetaka u Beogradu 96 koji su ostali dosledni drvetu ali…Gospodo…Pa koga ste se vi to uplasili? Red soxa? Predlog da i Vojvode koriste metalne palice je na upravnom odboru jednoglasno odbacen. Tek da se zna.

Da se razumemo, upotreba minor league opreme nije zabranjena ali pitam vas ovo: Pa zar vas nije sramota da se paganski klanjate bogovima bejzbola ujutru a vec popodne im se rugate i masete metalom ispred nosa. Dobro vas isti ti vasi bogovi munjama nisu sprzili na terenu, mogao je da nastrada neki pravi igrac bejzbola sto bi bila steta. Takav potez me je podsetio na hrabrost engleskih vojnika kada su topovima pokoravali africka plemena za koje je koplje bilo vrhunac tehnologije. No dobro, nije dobro, ali dobro. Da se potrudimo da zaboravimo ovu sramotu koju uzgred nece oprati nijedna jesenja kisa, i da se vratimo utakmici.

Vojvode su uspele da izgube utakmicu od ubedljivo najslabije postave Beograda od kako ja pratim ovu igru. Svaka cast Beogradu i svim a onima koji su toga dana nosili beli dres.Pobeda je bila vise nego zasluzena. Ali kada Vojvode pocnu utakmicu sa 5 vokova, prvi udarac Beograda prodje trecoj bazi kroz noge ( u Teranovi je sjajna sezonska rasprodaja suknjica,vrlo povoljno ), a palica im sluzi samo da im torba ne bi bila prazna e pa nista drugo i ne moze da se dogodi. Ocajno su zemunci odigrali ovu utakmicu, OCAJNO. Koliko godina treninga vam je jos potrebno da biste naucili da spustite obican bant? A o kretanju po bazama da i ne govorim. Jedina svetla tacka u Vojvodama bio je mladi Bogdanovic ali je i njegova igra u napadu bila daleko od zadovoljavajuce.

Dokle cete pustati da vam se drugi rugaju a da pri tom imaju svako pravo na to.Sta ce biti sutra kad se pojavi kompletan Beograd 96? Hocete li i tada dozvoljavati nedeljne greske?Ako je tako nece se igrati duze od 7 izmena verujte mi.

Pozitivno je to da je Kojic shvatio da je poslednji trenutak za budjenje, pa je u upotrebu uveo divno pravilo KO TRENIRA – TAJ IGRA. Treninzi su pojacani, obavljeni razgovori sa svakim igracem ponaosob, ocekuje se povratak Kozjaka i Periliznjeg i svi se nadamo napretku. Ali bukvalno je poslednji trenutak za budjenje inace ce i ova sezona proci bez trofeja.

Ako vreme to dozvoli imacete priliku da vidite neke bolje i spremnije Vojvode koliko vec u subotu.Nasi momci mogu puno,to se vidi ali im fali malo srece, malo pameti i jedan glas koji ce ih stalno pozivati na budnost.

Sto bi Ceda Jovanovic rekao OD NAS ZAVISI. Mogu oni da pobede svakoga ,nazalost i sebe ali im treba jedan dobar dan koji ce preokrenuti sve ovo. Podrzimo ih, titula je blizu, uzmimo je zajedno. NAPRED VOJVODE!!!!

Leave a Reply