MBabovic

Mi odosmo, govna ostase!!!  

Dobro jutro Beograde ( i ostali klubovi…). Nadam se da ste me se uzeleli.

Nova sezona,stari ciljevi i rivalstva poneki novi klub i novi igrac bejzbola. Sve u svemu dobrodosli u sezonu 2009.

Ako neko kojim slucajem ne cita dnevnu stampu nase Vojvode su hit ovog proleca, kako u zemlji tako i u regionu. Posle nekoliko pripremnih utakmica gde su se nasi momci uigravali pocela je borba na dva fronta: Srpskoj i Inter ligi. Nista novo na prvi pogled ali rezultat je vise nego iznenadjujuci. Nasi momci nisu porazeni u prve cetiri zvanicne utakmice!!! Ali idemo redom.

Na otvaranju sezone na noge zemuncima je dosla nesrecna Vojvodina. Kako su brzo dosli tako su se brzo I pokupili sa Ade I otisli kuci. Jednostavno masinerija zvana Vojvode pokosila je lale sa terena. Ta utakmica je dobrodosla za podizanje morala u ekipi I uigravanje taktickih zamisli.

Zatim su Vojvode otisle u goste Kragujevcu. Poput kaznene ekspedicije protutnjali su onom poljanom koju nazivaju terenom I otisli na jagnjetinu. Ali pravi test se tek ocekivao….

Proslog vikenda Vojvode su se okupile I krenule da poravnaju stare racune sa Madjarima u Sent Andrei. Kao glavne racunovodje poveli su Bereca I Kozjaka.

Na put je krenulo 15 ljutih zmajeva iz Zemuna, ranom zorom na Veliku Subotu. Posle dugog lutanja po okolnim padinama I panoramskog razgledanja madjarskih dvorista I jednosmernih ulica Vojvode su dosle na teren ( ni satelit ga ne bi nasao iz prve a kamoli Bora). Sva sreca te imasmo dovoljno vode.

Niko nije znao sta da ocekuje od ovih utakmica, ova dva tima se dugo nisu srela a I igracki kadar madjara nasim momcima nije bio poznat. Na Brdu je za zemunce startovao Berec, vidno raspolozen sto ponovo igra na svojoj rodnoj grudi. Kasnije su ga videli kako dzepove puni zemljom koju ce poneti nazad u Srbiju (rekao je da mu treba za saksije).

Lagao bih vas kada bih rekao da je sve islo glatko. U pocetku je malo skripalo u odbrani, nas mali Brus Li ( jedini covek koji je prebio Cak Norisa) dosta se svadjao sa lopticom ali je zato imao sjajnu komunikaciju sa Borivojem Jeremicem. Ali kada je Berec postigao radnu temperaturu, kada su brufen I rakija poceli da deluju….. Joj, kako je lepo bilo navijati za Vojvode.Madjari su potuceni do nogu I kasirani u 7 izmeni rezultatom 18-5. Vreme je bilo za opustanje.

Moralo se proveriti kakvog su kvaliteta madjarska piva, morao se proslaviti Igorov rodjendan, morala se slaviti pobeda! Ali bilo je I onih koji su se savesno dali u potragu za mladim talentima koji bi se mogli angazovati narednih godina. Obilazeni su svi vidjeniji striptiz barovi I kafane u kojima se okupljaju talenti. Posao jeste bio naporan ali se isplatio. Kao vodeci kandidat za tim Vojvoda u narednim godinama nametnula se mlada Beatris u koju se mnogo nade polaze na polju udaranja. Vreme ce reci.

Ujutru se ceta Vojvoda okupila spremna za nove pobede, ali pre svega nasi momci su otisli na uskrsnju liturgiju na opste zadovoljstvo svih prisutnih u crkvi.

Pre same utakmice Vojvode su odlucile da bi bilo lepo da ostave nesto iza sebe za uspomenu I dugo secanje pri tom obradjujuci ideju KAKO U NUZDI PREPOZNATI PRIJATELJA. Savetujem svima da paze gde gaze iza desnog filda.

Na brdu je ovoga puta za nase poceo Kozjak dok je smireni Berec bio na kecingu. Rezultat toga je da nam drugu bazu ne bi ukrali ni biciklom. Vec u cetvrtoj izmeni bilo je jasno ko je pobednik pa je Momcilo poceo sa davanjem sanse mladjima u ekipi koji su utakmicu rutinski priveli kraju. Krajnji rezultat 12-6.

Valjalo bi spomenuti da je za Vojvode nastupio I Moldavac Miroslav koji je besprekorno vodio ekipu do dve pobede. Vec u prvom kolu zemunci su duplirali broj pobeda u onosu na proslu sezonu.

Ali da se ne zavaravamo, prava iskusenja tek dolaze. Vec ovog vikenda nasi momci igraju protiv Splita koji nam je takodje duznik. Ne zaboravite onu sudijsku kradju proslog leta u Splitu. Sve je snimljeno I predato medjunarodnoj arbitraznoj komisiji koja ce svoju odluku saopstiti do kraja 2012. godine.

A do tada ostaje nam da nasi momci sami naplate svoj trud I znoj uz nasu pomoc.Pozivam sve nase navijace da se za vikend pojave na Adi I prikljuce akciji : BUDI SRBIN – NAVIJAJ ZA VOJVODE!!!.

Leave a Reply