MBabovic

Vikend zvani pobeda  

Jeste culi kumo,verujte bez sale otvara se skola za beogradjane male…..

Da to sam opet ja,vas skromni Milosav. Nadam se da vas sve zatekoh u zdravlju i raspolozenju.

Dosla je jesen a sa njom I play off srpske bejzbol lige.I mozda su neki I najavljivali ponovno osvajanje titule (posto KUP JE NAS) I raznorazna slicna iznenadjenja… Ali tu su im nasi momci pomrsili racune. Idemo redom:

Dugo Zemun posti po pitanju titule I duple krune,dugo nasi momci sa tugom moraju ponavljati MOZDA DOGODINE, dugo se drugi slade nasim mukama I nedacama…

Ove godine,organizovaniji I odlucniji nego ikada Vojvode su krenule u ofanzivu. Pozvani su svi prijatelji kluba u pomoc. Prvi je u pomoc dosao Marko Nikolic (teletabis). Dok je bio na hodocascu po svetoj zemlji cuo je u kavim su mukama nasi momci,razvio barjak reda zmaja i krenuo kuci.

Sa druge strane u pomoc dolaze naslednici Vlada Cepesa ( koji se krvi napise Beogradu 96 ali malo kasnije o tome), predvodjeni nasim starim prijateljem Periliznjim. Tako je u polufinalu Beograd 96 naspram sebe imao jato ljutih zmajeva koji se nisu okupili da bi izgubili od bilo koga.

Rezultatom 2-1 u pobedama Vojvode su isprasile Beograd 96 koji je u svim utakmicama imao podrsku sa tribina na kojima se na kraju cula dobro poznata pesma GDE JE SAD MOJ BEOGRAD kao i uzvici UPRAVA NAPOLJE !!! Prepoznajuci snagu Vojvoda cak su i Spartanci navijali za Beograd.

Kada su Vojvode udarile veto Beogradu 96 na titulu presli su na kup. Kad ono gle cuda tamo opet isti igraci samo u drugim dresovima.

Mlada ekipa Novog Sada uz sve cetitke nije imala sanse protiv Vojvoda predvodjenim Botunjcem na maundu ( ni meni nije jasno otkud tu) i Tankosicem na prvoj bazi. Rutinski Vojvode dolaze do pobede i prolaska u polufinale kupa gde se opet sastaju sa Beogradom 96.

Za sada sve izgleda kako treba, nasi momci su motivisani, voljni i na svu srecu zdravi ( posto je preskakanje sljake na terenu najstroze zabranjeno) pa se sve glasnije prica o duploj kruni i vracanju kluba na staze slave. Pojacani na picingu, ubojitiji na palici, sa dugackom klupom nase Vojvode imaju sva prava da se nadaju uspesima na oba fronta.

Najvecu prepreku u osvajanju duple krune imace u Spartancima koji takodje polazu prava na tron bejzola u Srbiji. Vec sledeceg vikenda igra se finale play offa gde se ocekuje jos bolja igra nasih momaka i jos lepsi bejzbol.

Svi vi koji volite nas klub morate shvatiti da je ovo dugo cekana sansa koja se mora iskoristiti, svako od nas mora dati svoj doprinos u ovoj borbi. Toliko dugo cekamo titulu, toliko dugo cekamo tu radost da sa pravom mozemo da kazemo DA I JA SAM HODAO SA SAMPIONIMA!

Sada se pokazite Vojvode, sada je ono sto se racuna jer istorija pamti samo pobednike (dobro Spartanci su izuzetak) i sve sto nam treba je sloga u klubu i vera u pobedu. Sada se igra srcem I dusom i ko to nema nije nase krvi I nije mu mesto na terenu.

VOJVODE REDA ZMAJA OPET DOLAZE,JER MI SMO VECNI NASI KRALJEVI NE PROLAZE!!!!!!

HTEO SAM JA POMENUTI JOS PONEKOGA I PONESTO ALI NISAM, JER STO BI BOCELI REKAO: JEZIK PREGRIZEM JA…..

Leave a Reply