MBabovic

OD NEMILA DO NEDRAGA I NAZAD  

Da mi je neko pricao gde je taj Split ne bih mu verovao. A ako bih mu i poverovao sigurno da ne bih isao tamo. Jos dva poraza u Interligi upisana su na racun Vojvoda, ovoga puta protiv Nade ( ne nije u pitanju moja komisinica pominjana u ranijim clancima ).

Kako je put poceo nismo se boljem ni nadali posto smo koristili jedinstvenu marsutu Beograd – Sremska Mitrovica – Beograd – Split i putovali svega 14 sati u drustvu dva vozaca koji su nam ustupljeni velikodusnoscu psihijarijske klinike Kovin. A mislio sam da sam ja alkoholicar. Hvala Bogu te se vratismo zivi.

Prva utakmica u subotu je definitivno najbolje izdanje Vojvoda u Interligi.Igra bez erora,igra srcem, bez respekta i straha, jednom recju tim. Splicani su potcenili nase momke, stavile u igru losijeg picera sto su Vojvode kaznile u prvom napadu uzevsi tri poena. Za Vojvode je poceo Bogdanovic da bi kasnije javni cas iz bacanja drzao neunistivi Danijel Daca Kozjak koji je toliko odusevio splicane da su obliznjem  planinskom vrhu dali njegovo ime u znak strahopostovanja. Zemunci su u devetu izmenu usli sa prednoscu od 6-5 da bi na scenu stupio domaci teren i domaci sudija koji je strajk zonu suzio na velicinu kljucaonice. Protiv toga nije bilo odbrane i Vojvode su izgubile rezultatom 7-6. KRADJA!!!

Elem, posle vecernjeg odmora, kartanja i opijanja Vojvode su izasle na teren i u nedelju (nije bas da im se igralo al ajde) Posle standardno lose prve izmene  na brdo OPET staje Daca i kao reliver za vikend baca 16 izmena. Ova utakmica nije bila na nivou subotnje i Vojvode gube kasem u 8. izmeni 15-5. Ostaje na snazi ona stara narodna kletva DABOGDA IGRAO KAO VOJVODE DRUGU UTAKMICU.

Pored Kozjaka treba istaknuti naseg Pereliznjeg koji je za vikend na palici bio 6 od 9 protiv solidnih picera iz Nade,kao i debitantski nastup mladog Mihajlovica koji je u prvoj interligaskoj utakmici imao hit ( naravno imao je i eror ali to necemo pomenuti ) Brojne navijace BK Vojvode koji su se poput lavine sa svih strana slivali ka Splitu hrvatska policija zaustavila je na ulazu u grad i primorala ih da se vrate kuci na sta su nasi navijaci burno odreagovali i doslo je do sukoba usled kojih je izbio pozar u okolnim brdima na ulazu u Split. Prema poslednjim izvestajima na nasoj strani nije bilo povredjenih.

Split smo posle kraceg kupanja (Momcilo nije hteo u vodu a bio mokriji od svih) napustili pevuseci onu nasu staru : HAMBURGER, CIZBURGER, KECAP I POMFRIT, MI IMAMO MEK A NEMA GA SPLIT. Sledece nedelje Vojvode igraju protiv trenutno prvoplasiranog Beograda96 na Adi. Ocekuje nas praznik bejzbola i nadamo se senzacija.

SVI NA ADU,VOJVODE VAS ZOVU!!!!!!!!!!

Leave a Reply