MBabovic

SVE PO STAROM…  

Malo je nemoguce pisati drugacije uvode kada je iz vikenda u vikend izvestaj isti – JOS DVA PORAZA.Ovoga puta od Vojvoda bolji je bio Beograd96. ( Koliko je ova recenica zabolela moju napacenu dusu…)

Dosli smo na adu ocekujuci borbu protiv branilaca Beograda a docekala nas je legija stranaca, poturica, prebegulja i tek ponekog beogradjanina. Zvanicni jezik – Engleski. Slogan ekipe – UNITED COLOURS OF BENETON

Iako raznolikog sastava Beograd96 se pokazao kao uigrana masina koja je u subotnjoj utakmici pokazala svoju moc u fazi napada i vrlo brzo rutinski dosla do velike prednosti iako je na maundu stajao Kozjak. Vojvode su vrlo motivisano usle u igru, spremne da kao i do sad jedan drugog nose na ledjima i na dostojan nacin se oproste od svojih navijaca u ovogodisnjoj Interligi. Nazalost, ni ta motivacija nije bila dovoljna.Vojvode su kasirane u sedmoj izmeni. Desio se i jedan HR ali nisu ga udarile Vojvode pa ga necemo posebno ni isticati. Sve sto su zemunci uspeli da urade je da se propisno ispovredjuju i da  uzmu pocasni poen za konacan rezultat 11 – 1 u utakmici koja se zavrsila i pre nego sto su mnogi nasi igraci i shvatili da je pocela. Posle krace rasprave  tokom 7. izmene izbila je tuca izmedju trece baze Vojvoda i Wilson loptice posle koje se nas igrac nasao u nok daunu. Nemile scene nasilja na sportskim terenima se nastavljaju.

Vec u nedelju nas tim je bio oslabljen neigranjem odredjenih prvotimaca sto se itekako odrazilo na igru Vojvoda. Na brdu je za nas poceo ( sa neocekivano malo vokova ) Berec koji je dobro izbacao svojih pet izmena ali nije imao podrsku odbrane, narocito infilda. Vec u prvoj izmeni je bilo isuvise erora sto je dovelo do 4-0 . Sa obzirom da je Moreno Bacao Za Beograd96 ta prednost je delovala mnogo veca. Vojvode nisu uspele da dodju ni do pocasnog poena i opet su kasirane 12-0. Na maund je stao i mladi Bogdanovic koji je takodje dobro odradio svoj deo posla ali je trenutna razlika u kvalitetu ucinila svoje.

I pored losije igre bilo je i poteza za publiku poput Berecovog auta iz desnog autfilda na drugoj bazi ili Jeremicevog hvatanja zeke na plejtu ( Momo, pobego je zec!!!! ). Sudjenje je bilo domacinsko, mada ostade nejasno ko je bio a ko je trebao biti domacin. Potvrdila se stara izreka : POSTEN SUDIJA PARA VREDI.

Ostaje nam poslednja sansa da se pobeda zabelezi u Madjarskoj jos koliko sledeceg vikenda. Uz naseg novog sponzora RAID, puni samopouzdanja putujemo da unistimo te insekte na mrtvo.

Posle Interlige ocekuje nas kup i zavrsnica prvenstva, ne menjajte tim, na pravom ste mestu a nasi ce  pobediti kad – tad.

CLANAK POSVECEN GOSPODINU HULIU ENGLESIASU KOJI ZBOG MAGLE NA FRANFURKTSKOM AERODROMU NIJE USPEO DA STIGNE NA VREME DA IZVEDE PRVI PIC NA UTAKMICI.

Leave a Reply