MBabovic

VOJVODE OPET VLADAJU  

Dobro jutro Beograde ( i ostali klubovi ) posle dugo vremena želi vam vaš Milisav Babović.

Uz jedno veliko izvinjenje svim ljubiteljima srpskog bejzbola što moje pero nije radilo svoj posao, želim da kažem da mi je veoma drago što sam ponovo tu, među vama meni najdražim. Pišem ovo a ruka mi drhti od tuge i bola…… Ne nije to …..

Već uveliko traje sezona 2013. u ovoj nadasve uzbudljivoj igri i još uzbudljivijoj ligi. Ovogodišnjeg sponzora nemamo pa smo Ligu nazvali LIGA GOSPODARA PRSTENOVA ( zbog n-tog broja krugova koji igrate međusobno) Još jedan krug i eto vas na olimpijadi, svaka čast.

Elem, kao što rekoh uveliko traje grčevita borba za prva četiri mesta u ligi koje vode u play off. Ajmo sad neka podignu ruke svi čelnici srpskog bejzbola ( Boro spusti ruku ) koji vide grešku u ovoj rečenici. Nisam siguran da razumem sistem takmičenja ali kada komesara za suđenje i regularnost lige od milošte zovete ZLIKOVAC…… Molio bih istog da mi se javi imam neke navijačke šalove da razmenimo, druga malezijska liga, hit. Ma važno je da nam poni liga cveta.

Sastave timova vam neću diktirati, prepišite iz prošle sezone, što se tiče naših milih Vojvoda prepišite ih iz 2002 to je otprilike to. A kad već pomenusmo mile nam Vojvode….. Pa to je tek priča. Prvu utakmicu ovogodišnjeg takmičenja posle otkazivanja Zrenjanina ( ili Bečkereka ili Petrovgrada ili .ebem li ga pitajte one iz LSV-a ) odigraše naši momci u kafani. E jel tako? I onda dođe sledećeg vikenda zli čika Vučko i pojede crvenkapu….. i to sa 25 razlike?????? Pa mnogo je čak i za nas momci. Mislim pamtimo mi i gore ali pamtim ja i švabe pa ih ne bih ponovo sretao. Strašan je to poraz bio. Doduše ko je bacao dobro smo mi i prošli. Da Moma i Bokac nisu imali onako dobar dan , još bi bila 3-a izmena u toku. Beograd 96 ( koji je ime dobio po godištu igrača koji za njega igraju) se blaženo osmehivao, trljao ruke i mislio da od naših momaka nema ništa i da će se prošetati do trofeja i ove godine.

Kad mi tamo a ono međutim. Pade Zrenjanin ( dva puta ) , pade Vojvodina ( UA PAJTIĆ dva puta) , pa na kraju gle čuda, pade i BEOGRAD 96…… i to gle čuda pade i on dvaput!!!! Ajmo redom.

Sa Zrenjaninom i nije prošlo u početku tako lagano kao što se očekivalo. Ali uvidevši da je njegovom timu potrebna dodatna motivacija u ovom ranom delu takmičenja Vojvoda Momčilo uvodi premije na pobedu u vidu plaćanja računa u kafiću posle svake. Da ste videli taj sjaj u oku i žar u srcu kod prekaljenih zagovornika zdravoga života (Bokac počeo i na treninge da dolazi). Odmah se osetio polet i lepršavost u igri ali to se našim momcima moglo desiti i ranijih sezona. Znaju oni da igraju bejzbol ali ih uglavnom mrzi. Ono što čudi moju sedu glavu koja se nagledala i kralja i maršala jeste to da su Vojvode počele da igraju svih devet izmena. Dva puta su preokrenuli rezuzltat protiv Vojvodine, vraćali se u igru mic po mic nisu se pozdravljali sa mozgom prilikom prvog rezultatskog minusa i eto. Vrlo jednostavno zasedoše Vojvode na čelo tabele posle ko zna koliko vremena. Ruku na srce bilo je i grešaka u strategiji same Vojvodine ali molim lepo i mi smo imali Stefu za trenera pa smo ćutali.

Dve utakmice protiv Beograda su saga za sebe. Potcenivši naše momke posle elementarne nepogode koju im je priredio u prošlom meču Vučević pušta mlađe igrače na megdan Vojvodama. Od početka su naši sokolovi vodili i nisu ispuštali to vođstvo iako se talentovani igrači Beograda nisu predavali, nego su grizli do samoga kraja. Nije vredelo. Tesna pobeda posle koje je ipak ostao opor ukus u ustima, jer su najiskusniji igrači Beograda presedeli utakmicu na klupi. Ipak, pobeda je pobeda. Pošto smo im udarili malo na sujetu, u sledećem okršaju dva tima Beograd u igru baca i očeve nacije, pardon kluba i kreće sa najjačim sastavom. Bez rupe u lineup-u. Opet Vojvode stižu do vođstva već u prvoj izmeni i solidnim udaranjem protiv mlađih pičera održavaju vođstvo. Odbrana je bila na visokom nivou pa je čak i jednonogi venecuelanski pirat u levom polju uhvatio dve lopte ( dve od četiri tačnije ali podvlačim jednonogi) i opet tesna pobeda sa poen razlike i veliko slavlje Vojvoda.

I….? Da li neko primećuje jednačinu sa jednom nepoznatom. Znamo mi naš tim, ne ide to ovako kako ja pričam, nije realno. Za sve neupućene X = DAČA.
Danijel DAČA Kozjak sa svoje dvoje dece, pasošem , radom kod privatnika , 100 i kusur kila i upola toliko godina vratio se u punom sjaju i do sada izbacao svih 6 utakmica u kojima su naši momci pobeđivali. Ništa lošiji nego ranije, naravnoi ni ništa bolji , zadrt kao i uvek on je taj koji je doprineo da Vojvode dominiraju barem u ovom delu sezone. I po ko zna koji put odajem mu priznanje na tome.

Ima tu i drugih čija se uloga u ovoj seriji ne sme zanemariti. Trener Kukoleča je uveo dosta discipline na terenu ( doduše nikako van njega) , svojom željom i prisustvom pozitivno utiče na ceo tim, premudri Momčilo vodi računa o taktici i novoj palici, Bora ima nečeg 398 ( nadam se samo da nije holesterol crni Boro) a vratio nam se i Berec prekršivši time svečani zavet dat na kraju sezone da ove godine neće igrati ( osim ako se negde ne bude putovalo džabe). I još mnogo drugih koji sa vremena na vreme svrate na utakmicu obuku dres i malo posede na klupi. Svaka čast momci, prijatno ste iznenađenje ovoga toplog proleća.

Da nije sve tako sjajno znamo svi koji ne verujemo u bajke. Ako izuzmemo taj Zrenjanin, i ako zanemarimo Vojvodinu ( UA PAJTIĆ ) OSTAJU DVA KLUBA KOJI SE KVALITETOM IZDVAJAJU. I dok Beograd 96 igra sa tinejdžerima koji su za svoje godine odlični i tek sa ponekim veteranom Vojvode imaju prosek godina preko 33, ali ne karikiram. Čak sam malo i ublažio sliku. Fizička sprema naših momaka nije na zavidnom, ma nije ni na nezavidnom nivou, nema je. Više se valjaju po terenu ( kao Grobari na derbiju) nego što igraju. Ono što se kod nas vodi kao mlad igrač U Beogradu je kapiten tima. I nije problem u ovoj sezoni igrati egal sa njima.

ALI MI SILAZIMO NIZ LOTRE A NJIOV SE MANČA TEK KAČI. Mora se ozbiljno raditi na podmladku tima, pa čak i više nego sa prvim timom jer ćemo uskoro doći u situaciju da u timu imamo ljude koji su ispunili bar jedan od uslova za penziju i to po novom zakonu. A tad će nas i Vojvodina ( UA PAJTIĆ ) pojesti.

Bilo kako bilo Vojvode opet vladaju što ste mogli da naslutite još iz naslova, plavo je opet u modi, zmajevi se uvoze iz Moldavije , Gardoš otvoren za posetioce a počelo i Bojčinsko leto.

SVI NA ADU NAVIJAJ ZA VOJVODE !!!

Porukom poslatom na 2662 iz bilo koje mreže omogućićete kupovinu novih amortizera za naš vozni park, koji su nam preko potrebni pred gostovanja Zrenjaninu i Vojvodini (UA PAJTIĆ)

7 Responses to “VOJVODE OPET VLADAJU”

  1. #7 says:

    Pogodite sta cu deci pred spavanje da citam. 🙂
    Ziv mi bio Milosave!!

  2. Racke says:

    Kao i uvek Milosav BOG

  3. Maki says:

    On je Milisav a ne Milosav 😀

  4. Ciki says:

    Svaka cast!!text je boli glava:)

  5. duke 82 says:

    Svaka cast, ali za moj ukus, previse politički korektno. Mozda se Milisav ozenio pa omeksao u stavovima?

  6. BG*96-13 says:

    Ubacite me na meiling listu…tek sada videh tekst! 😉

  7. AcaR says:

    Vidim ja da bi trebalo da se vratim iz penzije i podmladim ekipu.

Leave a Reply